В Україні знеструмлено понад 130 населених пунктів: де та чому немає світла

23 серпня через негоду в Україні знеструмлені понад 130 населених пунктів на Львівщина та в Івано- Франківській області, на Херсонщині через обстріл пошкоджено обладнання об’єкта генерації. Про це повідомляє Міністерство енергетики. 

Наслідки негоди

Внаслідок грозового шторму знеструмлено 119 населених пунктів у Львівській області. Без світла залишаються близько 25 тисяч споживачів. Також через негоду знеструмлено 12 населених пунктів у Івано-Франківській області. Ремонтні роботи із заживлення абонентів тривають.

Ситуація у прифронтових областях

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріл у Херсонській області уламками пошкоджено обладнання одного з об’єктів генерації. Окрім того, відключено лінію електропередачі 35 кВ. Залишається знеструмленою частина абонентів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківський, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

У Херсоні залишаються знеструмленими близько 10,5 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли. Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний. Наразі він становить 16,14 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 1 473,00 МВт*год. Експорт відсутній.

Як раніше повідомляв Інформатор, у суботу, 5 серпня, був зафіксований максимум споживання електроенергії за всі вихідні літа – на 10,7% вищий від попереднього “рекорду”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *