В Україну прибула делегація МВФ: що відомо

У неділю, 1 жовтня, команда Міжнародного валютного фонду прибула до Києва, де розпочинає зустрічі з представниками української влади та іншими ключовими партнерами. Україна розраховує на отримання чергового траншу кредиту. 

Як повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, мета зустрічей – обговорити виконання Україною зобов’язань у рамках програми розширеного фінансування (EFF), яку МВФ схвалив у березні на суму $15,6 млрд. Перший перегляд програми завершився у червні й Україна отримала близько $890 млн.

“Діалог високого рівня фокусуватиметься на перспективних заходах та викликах у контексті програми розширеного фінансування (EFF), що її реалізує Україна за підтримки МВФ”, – зазначено у повідомленні.

Відомо, що команду МВФ очолює заступниця Директора Європейського департаменту МВФ Ума Рамакрішнан. В рамках місії МВФ проведе зустрічі з представниками української влади, бізнесу та громадянського суспільства. У разі успіху другого перегляду Україна розраховує на отримання нового траншу кредиту розміром близько $900 млн до кінця цього року.

МВФ схвалив рекордний об’єм допомоги Україні в умовах війни

Рада директорів МВФ офіційно схвалила кредитну програму для України на суму $15,6 мільярдів. Це рішення було ухвалено на засіданні Виконавчої ради МВФ. Головна мета цієї програми – надання фінансової допомоги Україні в умовах триваючої війни та задоволення нагальних фінансових потреб країни.

Цей кредитний пакет є найбільшим для України з моменту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року і першим значним пакетом, схваленим МВФ для країни, яка перебуває у стані активного конфлікту. 

Очікується, що програма МВФ сприятиме розблокуванню значного фінансування для України з боку міжнародних донорів і партнерів, включаючи Світовий банк та інших кредиторів. Рішення МВФ стало першою позикою, наданою країні, яка перебуває у стані війни, в історії організації.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, що МВФ вніс поправки до власних правил кредитування. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Економічний прогноз від МВФ: перспективи України під знаком питання, а росії – неприємно здивували
  • Падіння безробіття у три рази, стабільне зростання зарплат. У МВФ дали прогноз для України до 2027 року
  • МВФ погіршив прогноз світової економіки на 2023 рік – чим це "відгукнеться" для пересічних українців

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *