У ДТЕК розповіли, чи готуватись до відключень світла взимку

Енергетична система України зможе нормально пережити зиму, за умови відсутності обстрілів з боку окупантів. В іншому випадку все залежатиме від сил протиповітряної оборони. Якщо ворожі об’єкти знищуватимуться ще в небі, тоді й проблем вдасться уникнути.

Як розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, якщо все ж таки окупанти продовжать атакувати критичну інфраструктуру, тоді системи ППО повинні будуть збивати дрони і ракети по максимуму, щоб уникнути нових пошкоджень.

“Якщо зараз вивести за дужки ракетні або дронові обстріли, то, в принципі, ми повинні пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо ввести сюди обстріли, то виникають питання. Тому що не зрозуміло, в який спосіб усе це відбуватиметься”, – заявив Сахарук.

Велику роль у майбутній холодний період відіграватиме протиповітряна оборона, яка і повинна буде збивати всі ворожі повітряні об’єкти. Станції та трансформаторні підстанції не призначені для того, щоб витримати удари ракет і дронів, тому в разі прильоту можуть бути серйозні проблеми з наслідками.

“Тому тут, скажімо так, на стороні ППО завдання збивати по максимуму все, що буде летіти на наші енергетичні об’єкти. Тому що можна банально не зберегти все те, що ми зробили як енергетики за останні шість місяців”, – додав Сахарук.

“Укренерго” закликає готуватися до різних сценаріїв 

В разі виникнення дефіциту електроенергії в країні “Укренерго” доводить до регіонів ліміти споживання. Але кого, в яких момент і наскільки вимикатимуть – вирішують обленерго. Однак, важливо, щоб споживачі також підготувалися, бізнес в тому числі. Всім, хто має можливість придбати автономні джерела живлення – генератори, акумулятори. Залежно від розміру бізнесу також варто провести розрахунки – імпортована електроенергія коштуватиме дешевше, ніж вироблена за допомогою генератора.

“Але ще раз хочу підкреслити – негативні сценарії це не факт і не точний прогноз, це ризики, до яких ми всі маємо бути готові. Наша спільна готовність реагувати на будь-які сценарії – не менший фактор, ніж щільне ППО”, – наголошував голова “Укренерго” Володимир Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Офіс Генпрокурора прийшов з обшуками в "Укренерго": що відбувається
  • Чи очікувати українцям нового блекауту: прогноз мольфарки
  • Чи зможуть окупанти знову занурити Україну в темряву: експерти пояснили, чи є ризик блекаутів восени-взимку
  • Створює глибокі розколи у світі: Генсек ООН розкритикував росію за війну в Україні

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *