Євро знову дорожчає, а долар дивує цифрами – в НБУ встановили курс валют на 14 вересня

Національний банк України встановив курс валют на четвер, 14 вересня. За даними регулятора, американський долар все ще займає стабільну позицію. При цьому європейська валюта знову дорожчає. Стало відомо, за скільки продають та купують валюту в обмінниках.       

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. За даними регулятора, долар США наразі становить 36,57 гривні: курс тривалий час не змінюється, лишаючись стабільним. Водночас європейська валюта знову змінила показники: станом на 14 вересня євро становить 39,27 гривні. Це на 8 копійок більше, аніж було в попередній банківський день.     

Курс валют на 14 вересня:

  • Долар США – 36,57 гривні;
  • Євро – 39,27 гривні;
  • Польський злотий – 8,50 гривні;
  • Швейцарський франт – 40,96 гривні. 

Також слід пам’ятати, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційного курсу, який встановлює Національний банк. За даними порталу Мінфін, станом на 14 вересня купівля долара в середньому відбувається за курсом 38,05 гривні, а продаж — 38,21 гривні. Що стосується євро, то в середньому цю валюту можна купити за курсом 41,18 гривні, а продати — за курсом 40,97 гривні.

Прогнози експертів

Раніше аудитор Михайло Крапивко розповів Інформатору, що основною світовою валютою залишається долар США. Що стосується євро та інших валют – їхній курс залежить від економічних показників США, європейських держав та їхнього співвідношення. Крім того, в Україні очікуються події, після яких експерти чекають на падіння курсу гривні до євро: йдеться про засідання правління Національного банку 14 вересня. Його присвячують монетарній політиці та планують скасувати чи замінити фіксований курс національної валюти, а також відсотка, під який комерційні банки позичають гривню в НБУ. Припускається, що фіксований курс долара може зрости до 39-40 гривні. 

Також раніше співзасновник інвесткомпанії ICU Костянтин Стеценко поділився своїм прогнозом на кінець 2023 року. Експерт вважає, що курс долара не перетне 40 гривні. На це впливає також великий обсяг міжнародної допомоги, яку отримує країна від західних союзників.

“Особисто я налаштований оптимістично. Ми прогнозували інфляцію на 2023 – й у 15%, курс – 40 грн/дол., резерви – 31 мільярд доларів. Але бачимо, що економічна ситуація більш позитивна, ніж очікували. З урахуванням нинішньої динаміки міжнародної допомоги, у нас вищі шанси мати більше резервів на кінець року і кращий курс валют”, – зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Киянин скаржиться, що у касах ПриватБанку не видають валюту з депозиту: реакція банку
  • Забудовники очікують послаблення гривні: скільки буде коштувати житло наступного року
  • Що робить НБУ для утримання стабільного курсу гривні
  • Економіка України має шанс на зростання. Що може їй завадити? Прогноз від Михайла Крапивка

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *