Україна незабаром запровадить ембарго на польські овочі та фрукти: перелік продуктів

У вівторок, 19 вересня, заступник міністра економіки та торговий представник України Тарас Качка оголосив, що незабаром буде запроваджено ембарго на продукти з Польщі. Йдеться про польську цибулю, помідори, капусту і яблука. Це відповідь української влади на заборону Польщею експорту зерна з України.

Про ембарго фруктів та овочів з Польщі йдеться у виданні Rzeczpospolita. Українська влада очікує, що подібні обмеження змусять польську сторону переглянути свою заборону.

“Головна причина для нас полягає у тому, аби довести, що Польща не має права запроваджувати такі заходи. З самого початку ми не погоджувалися на заборону експорту. Для нас важливо рухатися в правильному напрямку, що означає ведення діалогу з Європейською комісією, як з інституцією, відповідальною за міжнародну торгівлю. У нас також є координаційна платформа. Польща залучена до цього процесу. Тому ми маємо виправдані очікування, що закінчення терміну дії заборони на експорт зерна, у тому числі заходів, запроваджених Україною, буде прийнято усіма країнами-членами. Таким чином, цей позов не спрямований проти Польщі. Йдеться про можливість застосування таких заходів”, – прокоментував качки сказав Качка.

Станом на зараз, Україна після п’яти місяців перемовин втратила надію на врегулювання питань навколо української сільськогосподарської продукції. Саме тому, у понеділок, 18 вересня, Кабінет міністрів України подав позов до Світової організації торгівлі проти Польщі, Словаччини та Угорщини. Наразі українська влада не отримала відповіді від польської сторони.

Ембарго польських продуктів

За словами заступника, Україна таким чином намагається переконати польську владу зробити крок назад. Вона має погодитися на розроблений у співпраці з ЄС механізм ліцензування торгівлі зерном, за який відповідатиме Україна.

Ембарго стосуватиметься польської цибулі, помідорів, капусти та яблук. Качка також наголосив, що зусилля влади України спрямовані не на погіршення відносин з Польщею. Це створено для того, щоб розробити цивілізовані методи урегулювання економічних диспутів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У Польщі анонсували припинення соціальних виплат для українських біженців: подробиці
  • Шмигаль запропонував 5 країнам ЄС компроміс щодо експорту зерна: що відомо
  • Поїзд з Києва до Хелму не буде скасований – Укрзалізниця оголосила розклад руху
  • У Польщі не вщухає "скандал XXI століття" з корупцією за візи для мігрантів перед виборами: деталі
  • Пʼять країн ЄС бойкотують ідеї Києва по пшениці, а той подає позов у СОТ: все про скандал з українським зерном

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *