Україна витрачає третину бюджету на виплати військовим: у Мінфіні назвали цифри

На грошові виплати українським військовослужбовцям йде третина державного бюджету. Так, за сім місяців 2023 року на це держава витратила майже 520 млрд гривень. Ще майже 280 млрд грн за цей час пішло на військове забезпечення Збройних Сил, зокрема на купівлю техніки та продуктів харчування.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України. Зазначається, що всього за січень-липень 2023 року держава витратила 1,64 трлн гривень, з яких 231,8 млрд гривень – у липні.

Найбільше коштів (40,8% від загального обсягу) держава направила на оплату праці з нарахуваннями. На це витратили 669,9 млрд гривень.

“Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 518,8 млрд грн (у липні – 76,9 млрд грн)”, – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Ще 24,8% від загального обсягу витрачених коштів пішло на оплату використання товарів і послуг – сюди спрямували 406,3 млрд гривень. Більша частина цієї суми також пішла на ЗСУ – 276,9 млрд гривень витратили на придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, засобів індивідуального захисту, пального, харчування тощо.

Ще 304,6 млрд грн (18,6% від загального обсягу витрат) пішло на соціальне забезпечення. Це – пенсії, соціальна допомога українцям та стипендії.

Витрати з державного бюджету за 2023 рік та, зокрема, за липень

Витрати з державного бюджету за 2023 рік та, зокрема, за липень

Бійці ЗСУ витрачають майже всю зарплату на купівлю дронів

Повномасштабну російсько-українську війну називають “війною дронів”, без яких сьогодні на фронті обійтися неможливо. Саме тому 70% своєї зарплати українські захисники витрачають на закупівлю безпілотників. Про це йдеться у матеріалі The Guardian. Однією з причин нестачі грошей в армії називають корупційну складову.

Нагадаємо, що командир ЗСУ розповів про нестачу безпілотників на фронті – на один наш дрон у ворога таких п’ять. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *