Укрпошта відправила посилку в Нігерію, але помилилась з адресою: чи отримала клієнтка компенсацію

Жінка відправила посилку в Нігерію. Однак Укрпошта вказала іншу адресу, тож її не отримав адресат. Клієнтка вимагає від поштового оператора повернути кошти. 

Як зазначається у рішенні Голосіївського районного суду Києва, жінка здала на поштове відділення міжнародне відправлення для направлення в країну Нігерія. У виданій квитанції було зазначене відправлення посилки в країну Нігер, у зв’язку з чим вона звернулась із заявою про повернення посилки, оскільки її направили за іншою адресою. 

Згодом жінка попросила Укрпошту повернути грошові кошти у розмірі 5 тисяч гривень (вартість посилки) та 1 496 гривень (витрати на доставку). Укрпошта листом повідомила про те, що посилка доставлена та вручена адресату. Клієнтка це заперечує. 

Розгляд справи 

З копії фіскального чека міжнародне поштове відправлення відправлялось за адресою: “Нігерія Нігер”. У заяві жінка зазначила, що здійснивши відправлення лише через п’ять днів помітила, що у чеку про відправлення посилки зазначена інша адреса.  

У матеріалах справи не міститься заяви клієнтки Укрпошти про розшук поштового відправлення, хоча вона вказала на його втрату, наполягаючи на стягненні відшкодування в розмірі оголошеної цінності поштового відправлення. Крім того, вона також не надала суду копії адресного ярлика, який, згідно з пунктом 53 правил, в обов’язковому порядку мав бути заповнений відправником. 

Що вирішив суд?

Позов жінки залишили без задоволення. Вона не довела вину поштового оператора. 

“Суд дійшов висновку про недоведеність жінкою наявності заподіяної матеріальної шкоди, протиправності діяння її заподіювача. Суд надійшов до висновку про відмову в задоволенні позовних вимог у повному обсязі”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Киянин вимагає компенсацію від Укрпошти через ДТП – яким було рішення суду
  • Одесит вимагає від Укрпошти компенсацію у 50 тисяч гривень за те, що оператор повернув йому гроші: що вирішив суд
  • Чому посилка не дійшла: в Укрпошті назвали можливі причини

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *