Укрпошта за майже пів року не змогла відправити посилку до Мадагаскару. Відправник вимагає повернути кошти. Що вирішив суд?

Чоловік вирішив відправити Укрпоштою посилку до Мадагаскару. За це він заплатив 500 гривень 90 копійок. Однак поштовий оператор не виконав послугу. 

Як йдеться у рішенні Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя (юридична назва суду, – ред.), 12 вересня 2020 року чоловік звернувся до Укрпошти щодо відправки дрібного пакета до Мадагаскару. Він сплатив за цю послугу 500 гривень 90 копійок. 

2 березня 2021 року чоловік направив письмовий запит, щоб з’ясувати причину не відправки пакета. Йому відповіли, що міжнародне відправлення зареєстрували та прийняли в роботу.  Пізніше відправлення все-таки повернули. Чоловік звернувся до поштового оператора з вимогою відшкодувати збитки за не надані послуги. 

 Реакція Укрпошти

Укрпошта заявила, що відповідно до діючого законодавства та актів конвенції вони не несуть ніякої відповідальності за невручення відправлення, якщо воно було втрачено, пошкоджено та повернуто відправникові. Крім того, поштовий оператор відповідає за пересилання поштової кореспонденції по Україні, поза її межами не має змоги контролювати рух поштових відправлень, а тому не несе відповідальності за дії поштових операторів інших країн.

Що вирішив суд? 

Позовну заяву чоловіка до акціонерного товариства “Укрпошта” про стягнення заборгованості за не надані послуги задовольнили. З поштового оператора на користь клієнта стягнуть 500 гривень 90 копійок, а також судовий збір у розмірі 992 гривень 40 копійок.

“Відповідач не довів виконання послуги за заявою позивача про вручення поштового відправлення цьому ж адресатові за іншою (скорегованою) адресою. За таких обставин, суд дійшов висновку про стягнення вартості послуг за відправленням в загальному розмірі 500 гривень 90 копійок. Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Укрпошта випустила нові поштові марки на честь культової зброї. Прибуток від продажів направлять за закупівлю дронів
  • Укрпошта не доставила листи. Клієнтка вимагає компенсацію у 20 тисяч гривень. Що вирішив суд?
  • Жінка звинуватила Укрпошту в пошкодженні її посилки зі статуеткою та вимагає компенсацію: на чию сторону став суд
  • Монобанк вимагає від вінничанина повернути майже 47 тисяч доларів заборгованості за кредитом, який він не брав: що вирішив суд

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *