Українцям пропонують грант для створення козиної ферми: як отримати

Українців закликають долучитися до конкурсу створення і запуску міні-козиних ферм. Його фінансує канадська організація “Ветеринари без кордонів”. Найкращі учасники отримають до 10 тварин, обладнання та набори по догляду за ними. 

Як повідомляє ресурсний центр ГУРТ, відбір учасників по розбудові міні-козиних ферм оголосила Новомосковська районна ГО “Перспективи” Дніпропетровської області. Метою проєкту є розвиток та зміцнення малого фермерства. 

Учасники конкурсу: команди з трьох і більше людей (переважно жінки або вразливі категорії, включаючи переселенців), сімейних та малих ферм, які виявляють інтерес до розвитку молочної галузі в Перещепинській громаді, мають наміри утримувати кіз та організовувати бізнес-діяльність.

Команди (родичі, сусіди, друзі) повинні подати заявку на конкурс, пройти навчання, написати невеликий бізнес-план, мати змогу розмістити кіз та доглядати за ними. Після проходження курсу кращі команди отримують до 10 кіз, технічне обладнання, набори для догляду та наставницьку підтримку.

“Команди створять перший Перещепинський кластер виробників козиного молока, який об’єднає та лобіюватиме інтереси учасників”, – йдеться у повідомленні. 

Заявки прийматимуть до 28 вересня. За результатами конкурсу підтримку отримає мінімум 15 команд.

Україна отримає 1,25 мільярда доларів грантової допомоги від США

До держбюджету України залучать грант від США у розмірі 1,25 мільярда доларів. Його нададуть у межах програми Світового банку “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”.

Кошти спрямують на підтримку незахищених верств населення, а також тих, хто працює на забезпечення виконання функцій держави та надання освітніх і медичних послуг. Зокрема: державних службовців, освітян, медиків, працівників служб першого реагування. Завдяки проєкту до держбюджету вже залучили грантів та позик на загальну суму 19,5 мільярда доларів й 1,44 мільярда євро. З них 17,97 мільярда доларів становлять грантові кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Українські переробні підприємства можуть отримати гранти до 100 тисяч доларів: умови
  • Секрети написання успішних грантових заявок від представниці фонду, яка їх затверджує
  • ПриватБанк змінив правила відправки SWIFT-переказів: подробиці
  • Гроші з-за кордону: як фрілансеру отримувати оплату за допомогою PayPal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *