З картки клієнта Ощадбанку зникло майже 47 тисяч гривень на лікування сина: що вирішив суд

Чоловік збирав кошти на лікування сина на картку Ощадбанку. Однак сума у розмірі 46 883 гривень зникла. Виявилось, що під час оголошення збору для допомоги він вказав номер карти та свій телефон. 

Як йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва, чоловік мав відкритий картковий рахунок в Ощадбанку, на який перераховувалися кошти на лікування сина. Йдеться про суму 46 883 гривень. Він звернувся до поліції щодо вчинення крадіжки. 

Згідно з відомостями наданих чоловіком, операції з переказу коштів з рахунку здійснювались через систему дистанційного банківського обслуговування WEB-банкінг “Ощад 24/7”. На номер його телефону надсилались повідомлення підтвердження реєстрації у WEB-банкінг “Ощад 24/7”.

В Ощадбанку з’ясували, що кошти з рахунку чоловіка переказали на картку ПриватБанку. Крім того, зазначено, що операції з використанням інтернет-ресурсу банку WEB-банкінг проведено коректно з використанням усіх необхідних реквізитів платіжної картки правильним введенням паролів. В оголошенні про надання допомоги з оплати лікування сина чоловік розголосив інформацію щодо його номера банківської платіжної картки та телефону.

Що вирішив суд? 

Суд відмовив чоловіку в задоволенні позову. Ощадбанк не поверне йому 46 883 гривень.

“Чоловік не надав доказів, які б вказували на наявність ознак помилкового переказу при здійсненні операцій по рахунку та наявність вини банку. Суд прийшов до висновку про відмову у задоволенні позовних вимог”, – наголосили у суді. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Військовий відкрив Картку киянина задля пільг, але Ощадбанк змусив його платити за низьку активність
  • Чи передають банки інформацію про фінансові операції клієнтів ТЦК: відповідь ПриватБанку
  • Шахрайські схеми під час війни: які найпопулярніші і як вони працюють – дослідження
  • Монобанк вимагає від киянки повернути понад 11 тисяч гривень, які взяв її чоловік, поки вона спала – яким було рішення суду

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *