Банкрутство Ельдорадо. Кредитори схвалили план реструктуризації боргу компанії на 1 мільярд гривень

Кредитори одного з найбільших ритейлерів України з продажу техніки та електроніки “Ельдорадо” (ТОВ Дієса) схвалили план реструктуризації боргу компанії. Йдеться про суму в розмірі 1 мільярда гривень. Рішення прийняли на засідання, яке відбулося 22 вересня. 

Як повідомив Forbes Ukraine юрист Юліан Хорунжий, який консультує “Ельдорадо”, надалі компанія має підписати і надіслати заяву до Господарського суду Києва і кредиторам про затвердження плану санації. У разі її відповідності вимогам суд призначає засідання для її розгляду, на якому, зокрема, заслуховує всіх кредиторів. 

За словами юриста — далі рішення прийматимуть кредитори. Зокрема, вони можуть спробувати довести, що було порушено порядок проведення або схвалення плану санації; умови погашення вимог цих кредиторів гірші, ніж погашення вимог кредиторів, які голосували “за”; у разі банкрутства компанії кредитори можуть отримати більший розмір задоволення своїх вимог, аніж з планом санації.

Якщо суд встановить, що відповідь на всі три запитання “ні”, то затвердять план санації. Якщо ж хоча б на одне запитання відповідь буде “так” — суд відмовить у затвердженні плану і відкриє провадження у справі про банкрутство. На думку Хорунжого, етап розгляду вимог кредиторів з урахуванням завантаженості судів Києва може тривати два-три роки.

Ситуація з “Ельдорадо” 

Раніше ми повідомляли, що ритейлер “Ельдорадо” розпочав процедуру реструктуризації боргу. Заборгованість в розмірі 1 мільярд гривень виникла через повномасштабне російське вторгнення перед партнерами, постачальниками та дистрибʼюторами. До війни у 2022 році Forbes оцінював мережу “Ельдорадо” приблизно у 100 мільйонів доларів. Станом на серпень 2023 року оцінка впала до 45 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чи зможе мережа магазинів електроніки та побутової техніки "Ельдорадо" уникнути банкрутства: прогнози експертів
  • Мережа магазинів побутової техніки Eldorado опинилась на межі банкрутства через російську агресію
  • На Львівщині ексдиректор військового заводу роззброював комплекси української ППО заради срібла та золота: деталі
  • Українські переробні підприємства можуть отримати гранти до 100 тисяч доларів: умови

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *