Ціни на яйця в Україні зміняться

Протягом 2023 року вартість яєць, на які вже запровадили регулювання цін, в Україні може зрости, але експерти не прогнозуються повторення антирекорду цін на цей продукт, як сталося у 2022 році. Водночас сьогодні за десяток яєць в Україні доведеться заплатити від 56 до 59 грн.

За словами експертів Rabobank, найдорожче яйця коштуватимуть у тих регіонах, які постраждали він пташиного грипу, мають високі видатки або ж запровадили регуляторні правила.

На всі інших ринках ціни на яйця залишаться відносно стабільними, але не варто очікувати, що вони знизяться до рівня 2021 року. 

У довгостроковій перспективі важливим є переорієнтований і зважений підхід для кращого збалансування ринкового попиту та пропозиції, ціноутворення та ризиків у ланцюжку створення вартості, – йдеться у матеріалі.

 Ціни на яйця в Україні

Вартість курячих яєць в Україні коливається у залежності від їх кількості у лотку та ґатунку. Так у мережі Aushan, лоток курячих яєць “Квочка” із 10 штук ґатунку C1 обійдеться у 60,50 грн. У Novus – 54, 99 грн за 10 штук, у Varus – 54, 20 грн за 10 шт. Таким чином в середньому за яйця ТМ “Квочка”, доведеться викласти 56,56 грн. 

Водночас в середньому за яйця ТМ “Ясенсвіт” у кількості 10 штук доведеться заплатити 59, 26 грн, за 18 штук – 108, 95 грн, за 30 штук – 178, 90 грн.

Актуальні ціни на яйця. Скриншот: Інформатор

Актуальні ціни на яйця в Україні

 В Україні подорожчала картопля, але подешевіли капуста та морква

В Україні ціни на молоду картоплю стрімко зросли й досягли позначки у 50 гривень за кілограм, а от капуста та морква продовжують знижуватись у вартості.

Подорожчала як і стара, так і молода картопля. Приміром, ціни на “стару” на картоплю зросли на майже на 5 гривень у порівнянні з попереднім місяцем, досягши позначки 16,45 грн/кг. Вартість молодої картоплі зросла з 39,91 грн/кг до 50,70 грн/кг.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що вартість старої картоплі в Україні теж зросла. Також ми розповідали, які продукти у липні можуть подорожчати, а які – подешевіти. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *