Долар стабільний, а євро подешевшав – НБУ встановив офіційний курс на 26 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 26 вересня. Згідно з даними регулятора, долар тримає позицію. Євро дещо впав у ціні. 

Відповідні дані з’явилися на офіційному сайті Нацбанку України. Долар все ще займає стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 38,87 гривні. Він впав у ціні на 2 копійки. 

Курс валют на 26 вересня:

  • Долар – 36,56 гривні;
  • Євро – 38,87 гривні;
  • Польський злотий – 8,47 гривні;
  • Швейцарський франк – 40,17 гривні;
  • Юань – 5,00 гривні.

Вартість євро та долара станом на 26 вересня, дані: НБУ

Вартість євро та долара станом на 26 вересня, дані: НБУ

Що буде з курсом на цьому тижні

Курс валют зреагував на події на фінансовому ринку. У коментарі “24 каналу” банкірка Анна Золотько розповіла якою буде ситуація на цьому тижні.

“Пікових позначок його вартість досягла у вівторок, коли курс перетнув позначку 38,6 гривні за долар. Окремі представники ринку тестували навіть рівень 38,75 гривні за долар. В той самий час було очевидно, що за курсовим сплеском має настати період корекції. І він настав: вже ввечері вівторка курс опустився до 38,4 – 38,5 гривень за долар”, – сказала Золотько. 

Вона вважає, що таке динамічне зростання курсу певний час підтримувало панічний попит. Саме у минулий понеділок-вівторок НБУ зафіксував значні сплески попиту на іноземну валюту з боку населення за усіма каналами. До вихідних вартість американського долара опустилася до 38,1 – 38,2 гривні за долар. Золотько наголошує, що більша частина цього тижня має пройти відносно спокійно.

“На мою думку, цього тижня курс долара знаходитиметься в коридорі 37,7-38,5 гривень за долар”, – наголосила Золотько.

Хоча стабілізаційні процеси на ринку ще не завершені, й коливання курсу навіть протягом одного дня можуть бути доволі відчутними, Золотько очікує невеличке зміцнення гривні протягом перших днів тижня. На її думку, відбудеться також помірне зростання вартості долара наприкінці через наближення перехідної дати та значних виплат зарплат українцям.  

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • 46 гривень за євро: експерти пояснили, коли та за яких причин можливий такий курс
  • Економіка України зростає вперше з початку повномасштабної війни: причини та подробиці
  • Як змінюється курс долара по відношенню до євро, фунта та єни
  • Яким буде курс долара та євро в жовтні: прогноз економіста

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *