Я банкір… чи – не банкір? Співзасновник Monobank Гороховський в інтерв’ю Гордону продемонстрував роздвоєння особистості

Під час годинної розмови з Дмитром Гордоном співзасновник Monobank Олег Гороховський встиг багато разів викликати у глядача когнітивний дисонанс та зрештою – переляк. Авжеж: абсурд від банкіра, який тримає на кредитному гачку кожного третього працездатного українця, мало кого залишить байдужим.

Ми підібрали лише частину абсурдних висловлювань керівника популярного віртуального банку. 

 

Думка перша: Я – банкір!.. чи ні?

На 10-й хвилині бесіди Гороховський розповідає, чому у лихі 90-ті вирішив стати банкіром: дуже хотів грошей:  

«Мені хотілось спробувати себе у банку. Я уявляв собі, що там багато грошей. Стажером я потрапив до валютного управління «Приватбанку». Я подумав: Це ж робота мрії! Хочу бути банкіром! Гарне місце» 😋.

Втім, не місце красить людину, як відомо, а якраз навпаки. Певно, співзасновник Monobank цього так і не усвідомив. 

Через 43 хвилини інтерв’ю Гороховський забуває свій же пасаж про “роботу мрії” та навіть про те, ким номінально є в реальному житті, і  несподівано видає:

«Я не банкір! Я в банку не працюю…» 😮 Отакої…

Тут він, треба визнати, якраз реально правий. Бо жоден – бодай якийсь – банкір не припустився б таких численних факапів, від котрих постійно страждають клієнти Monobank. Про них ми вже розповідали та ще поговоримо у наступних матеріалах. 

Втім, це не заважає засновнику в рекламному інтерв’ю грубо просувати своє дітище. Навіть придумав йому переваги: «простота» та «непомітність». 

«Правильні» банки повинні бути непомітними, задовольняти потреби клієнтів. І ми дали дуже простий продукт, яким просто та зрозуміло користуватись» 🤗,- піариться Гороховський.

«Простий» продукт, яким «зручно» користуватись, мусили випробувати на собі усі, хто пережив ранок 24 лютого 2022 року з його карткою в руках. В той день необанк, що вже мав понад 7 млн клієнтів, сходу «обнулив» всі ліміти на картках. Зненацька, без будь-яких попереджень та пояснень. 

І в критичний момент українці, що евакуювалися та розраховували на гроші на картках Monobank, опинились в заручниках: ані запас води чи ліків купити, ані заправити автомобіль.

монобанк кредитний ліміт

А сталося все тому, що керівник Monobank – той, що «не банкір»! 😳 – запанікував. Почув перші вибухи – і ось істерика.

Інтереси клієнтів передусім, кажете? Та ще під час великої війни? Ні, про таке не чули… Тим паче, коли проєкт опинився на межі дефолту. Щоправда, не лише через ракети. «Касовий розрив» в Monobank виник ще далеко до 24.02.2022. 

«Перше, що я зробив,– я зателефонував та попросив «вимкнути» кредитні ліміти, — хизується банкір.- Було очевидно, що люди почнуть знімати свої кошти, які довірили банку. І цей попит може бути великим. Ми призупинили видачу нових кредитів, щоб нам вистачило грошей розрахуватись з вкладникам». 

Він навіть при цьому додає, що чудово розумів, на що прирік мільйони позичальників.

«Розумію тих, кого ми підвели. Людей, які приїхали на заправки, плануючі заправитись на кредитні гроші…  Я отримав дуже багато гнівних повідомлень», – спокійно констатує Гороховський… 😢

 

Думка друга: Кредити нічого не коштують клієнту!.. чи коштують?

Про кредити Monobank Гороховский розповідає охоче, смакуючи кожну фразу. 

«Monobank дає кредити під 0 відсотків!» 😍 – посміхається у камеру.

Але вже через декілька хвилин – тривожний симптом роздвоєння:

«На кредитах банки заробляють! Дуже наївно вважати, що банки – це  організації, які створені для того, щоб комусь дарувати гроші, а не заробляти. Так, ми заробляємо гроші!» 😧

 

Думка третя: Банк – це надійно!.. чи все ж таки – не надійно?

Співзасновник Monobank «турботливо» радить українцям, як їм не втратити особисті накопичення у воєнний час:

«Гроші надійніше тримати у банку. Ти не знаєш, що може бути завтра… В банках достатньо безпечно!» 👌

Чим не експертна думка банкіра, яка варта уваги? 

Проте, вже через 12 хвилин Гороховський раптово спростовує власну думку. Виявляється, банк – цілком ненадійне сховище для грошей. В будь-який момент їх можна позбутися, бо чи не кожен банкір – потенційний банкрот:

«Найважливіше, про що переживає банкір – що він не зможе виконати свої зобов’язання перед клієнтам, які йому довірили свої гроші»,- говорить гість Дмитра Гордона. 🤯

Як раніше повідомляв Інформатор, на сайті відгуків про роботу банків клієнт Monobank поскаржився на те, що при оплаті замовлень доставки через Bolt-їжа карткою Monobank доводиться переплачувати за конвертацію валют попри те, що оплата відбувається у гривнях, а доставка здійснюється на території України.  

А користуючись кредитним лімітом на карті Monobank, клієнти мусять платити за кредит більше відсотків, ніж розраховують.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.      

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *