Як в Україні може зрости мінімальна зарплата у 2024 році: пропозиція Мінекономіки

Міністерство економіки пропонує підвищити мінімальну зарплату з нинішніх 6700 гривень до 7651 гривні у 2024 році, тобто на 14%.

Про це повідомила Федерація профспілок, посилаючись на перше засідання спільної робочої комісії з підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімалки. За даними профспілок, заступниця міністра Тетяна Бережна оголосила пропозиції Мінекономіки на 2024 рік, надані Міністерству фінансів розмір мінімальної заробітної плати – 7651 грн (зараз – 6700 грн) та розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду єдиної тарифної сітки – 3443 грн (зараз – 2893 грн).

Також Мінекономіки пропонує підвищити розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду єдиної тарифної сітки з 2893 гривень до 3443 гривень.

Мінфін поки що чекає від економічного відомства макропрогноз, аби розрахувати бюджетні видатки, які забезпечать запропоновані розміри зарплат і окладів.

Підвищення “мінімалки”

Зазначимо, востаннє мінімальну зарплату в Україні підвищували у 2022 році – у жовтні “мінімалка” зросла на 200 гривень. Що стосується середньої зарплати, то, за прогнозом експертів, вона незначно, але зросте – в 2023 році середня зарплата в Україні складе 18 261 гривню.

У 2023 році мінімальна заробітна плата не переглядатиметься.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, що медикам в зоні бойових дій підвищать зарплату. Також ми писали, яку зарплату отримують депутати Верховної Ради України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *