Жінка вимагає від ПриватБанку повернути 21 тисячу гривень, вкрадену шахраями: що вирішив суд

У клієнтки ПриватБанку викрали 21 743 гривень з картки. Це кредитні кошти, за які її нараховували проценти. Вона вимагає фінустанову повернути кошти на рахунок. 

Як йдеться у рішенні Оржицького районного суду Полтавської області, жінка має у ПриватБанку відкритий картковий рахунок. Станом на 26.02.2022 (початок банківського дня) залишок на рахунку складав 21 743 гривень кредитних коштів. Заборгованість становила 3 256 гривень. Вона отримала на номер ряд вхідних дзвінків з прихованого номера, на які не відповідала.

Для блокування незаконних операцій з її карткою, клієнтка зателефонувала з фінансового номера на гарячу лінію фінустанови та отримала в режимі “call-back” голосове повідомлення, що такий номер не зареєстровано. Загальна сума коштів, списаних з рахунку внаслідок шахрайських дій складає 20 734 гривень. Заблоковану платіжну картку “Універсальна” жінка обміняла на нову.

Внаслідок шахрайства кошти у сумі 20 734 гривень обраховуються як кредитна заборгованість жінки перед ПриватБанком, крім того, їй нараховують на цю суму кредитні відсотки. Таким чином, після 26.02.2022 та до дати подання цього позову вона внесла на свій рахунок кошти, спрямовані на погашення боргу за користування кредитним лімітом у загальному розмірі 1 991 гривні.

Жінка просить ПриватБанк відновити залишок коштів на рахунку, врахувавши внесену плату на суму 1 991 гривні в рахунок погашення боргу. Також вона вимагає стягнути з фінустанови на її користь судові витрати. 

Рішення суду

Суд задовольнив позов жінки. Акціонерне товариство комерційний банк “ПриватБанк” зобов’язали відновити залишок коштів на картковому рахунку, врахувавши внесену позивачем плату на суму 1 991 гривні. в рахунок погашення боргу. Також з фінустанови стягнуть на користь держави судовий збір в сумі 992 гривні 40 копійок.

“Суду не надано доказів того, що позивачка допустила якісь дії чи бездіяльність, які б призвели до втрати, незаконного використання ПІНу або іншої інформації, яка б дала змогу ініціювати спірні платіжні операції, які 26.02.2022 призвели до списання з її карткового рахунку платежів на загальну суму 20 734 гривень. Також вона внесла на погашення заборгованості за рахунком кошти на загальну суму 1 991 гривні. Залишок кредитних коштів на рахунку клієнтки має бути відновлений до стану, який існував на 25.02.2022, з урахуванням 1 991 гривні, сплачених позивачем після 26.02.2022 за користування кредитним лімітом”, – наголосили у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Аферисти крадуть гроші з карток українців: у ПриватБанку розповіли, як борються з шахраями
  • Не віддав ПриватБанку 196 тисяч доларів іпотеки, але не хотів втратити будинок: що вирішив суд
  • Українці скаржаться, що в касах банків їм видають старі та брудні долари: чому це проблема та як її вирішити
  • Монобанк наклав арешт на квартиру киянки, та пішла до суду: яким було рішення

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *