Коли закінчиться підвищення цін на пальне в Україні: прогноз від аудитора Крапивко

Підвищення податків на паливо вже спричинило підвищення цін на АЗС. Аудитор Михайло Крапивко вважає, що вартість літру пального зростатиме й надалі. А транспортна складова у вартості будь-яких товарів потягне вгору ціни на інші товари: як на харчі, так і на промислові вироби. 

“Зміна законодавства про оподаткування палива викликала його здорожчання. Через те, що дефіциту на ринку не було, підйом ціни йде плавно. Ціна на паливо стабілізується на рівні 55-60 грн за літр 95 бензину”, – сказав Михайло Крапивко. 

Як раніше повідомляв Інформатор, з 1 липня податки на пальне в Україні повернулись на довоєнний рівень. Верховна Рада прийняла відповідний закон ще у вересні 2022 року. Акциз на бензин зріс більш ніж удвічі, до 213 грн за 1000 л; акциз на дизпальне – на 40%, до 139,5 грн. Акциз на автогаз залишився на рівні 52 грн. ПДВ на паливо зросло з 7% до 20%.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *