Курс долара та євро на початку тижня – НБУ оновив курс валют на 28 серпня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на понеділок, 28 серпня. Згідно з даними регулятора, долар США залишається без змін. Проте в пунктах обміну валют ціни продовжують підніматися.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Згідно з даними регулятора, курс долара США не змінюється: показник стабільний ще від 21 липня. При цьому європейська валюта на цей раз теж не змінилася за курсом: євро лишається на рівні попередніх банківських днів.

Курс валют на 28 серпня:

  • Долар США — 36,57 гривні;
  • Євро — 39,50 гривні;
  • Польський злотий — 8,84 гривні;
  • Фунт стерлінгів (Великобританія) — 46,13 гривні;
  • Франк (Швейцарія) — 41,30 гривні.

Водночас в пунктах обміну валют курс може відрізнятися від офіційних показників Національного банку. Згідно з даними порталу Мінфін, станом на 28 серпня в середньому долар продають за 38,41 гривні (на 1 копійку дешевше), а купують – за курсом 38,21 гривні (на 2 копійки дешевше). У випадку євро змін не відбулося: купівля в середньому відбувається за курсом 41,50 гривні, а продаж – за курсом 41,85 гривні за євро.

Прогнози експертів

Аналітик компанії “Центр біржових технологій” (ЦБТ) Максим Орищак зазначив, що сезонне вересневе подорожчання готівкового долара та євро цьогоріч має бути скромнішим, аніж це було минулі роки. Експерт припускає, що наприкінці вересня курс на готівковому валютному ринку може сягати 39-40 гривень за долар та 43-44 за євро.

Водночас головний  стратег з акцій США JPMorgan Дубравко Лакос висловив думку, що 2023 рік – це рік “масштабного пом’якшення бюджетної політики”. На думку експерта, інфляція в США та світі не знижуватиметься. Він також прогнозує, що Федеральна резервна система США знизить ставки, що може призвести до рецесії (тобто, загального зниження економічної активності).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чим обумовлено зниження готівкого курсу гривні та як він мінятиметься надалі: прогноз Михайла Крапивка
  • Видають долари, які майже ніде не приймають: клієнтка поскаржилася на ПриватБанк. Що кажуть в банку
  • В Україну повертають гнучкий курс долара: яким чином він буде формуватися
  • Україну чекає послаблення курсу гривні: прогноз Михайла Крапивка

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *