Майно збанкрутілого трубного заводу в Дніпрі виставили на торги

На онлайн-аукціон виставили майно збанкрутілого “Дніпропетровського трубного заводу”. Торги заплановано на 25 жовтня. Стартова ціна лота – 160 мільйонів гривень.

Як свідчать дані на сайті “Prozorro.Продажі”, загальна площа будівлі складає 24 775,1 квадратних метри. До складу лота входять: головний корпусу трубоелектрозварювального цеху, підвали, ґанки, сходи, пожежні сходи, приямок, запаси заводу.

ПАТ “Дніпропетровський трубний завод” входить у групу “Індустріальний союз Донбасу”, однієї з найбільших корпорацій України. Він спеціалізувався на виробництві безшовних та електрозварювальних труб круглого та профільного перерізу з вуглецевих та низьколегованих сталей. Труби ДТЗ використовуються переважно в будівництві.

За даними GMK Center, підприємство різко знизило обсяги виробництва після 2011 році через труднощі з постачанням сировини у зв’язку з браком оборотних коштів. Чисельність персоналу на 2017 рік складала трохи більше тисячі осіб. Як свідчать дані системи Youcontrol, завод перебуває у стані припинення.

Виробнича діяльність на трубному заводі у 2021 році не велася, підприємство не випустило жодної тонни трубної продукції. У 2022 році підприємство почали різати на металолом. Можливість відновлення виробництва у найближчому майбутньому малоймовірна. У вересні 2021 року за рішенням Господарського суду Дніпропетровської області (юридична назва суду, – ред.) завод визнали банкрутом. За даними єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, ПАТ «Дніпропетровський трубний завод» знаходиться у процесі ліквідації.

За яких умов можна стати банкрутом

Йти на визнання себе банкрутом варто лише тим, хто дійсно потрапив у надскладне фінансове становище і не має очевидної змоги розрахуватися з банком. Рішення по цьому питанню виносить суд після того, як боржник подає до нього відповідну заяву. До речі, разом із цим вступає в дію заборона на виїзд за кордон (попри вже наявну заборону перетинати кордон деяким категоріям населення). Як тільки в суді відкривається справа про банкрутство фізособи, нарахування штрафів та відсотків за кредитом заморожується. Паралельно усі борги, якщо їх кілька, зводяться до однієї справи. Визнання банкрутом означає мораторій на стягнення боргів і претензії колекторів.

У разі визнання людини банкрутом все її майно, окрім житла, де проживає фізособа, продається для погашення заборгованості. Необхідні умови для набуття статусу фізособи-банкрута наступні:

  • якщо заборгованість перевищує 30 мінімальних зарплат (201 тисячі гривень),
  • коли боржник припиняє гасити кредити або здійснювати інші планові платежі в розмірі щонайменше 50% від розміру щомісячних платежів,
  • винесення судом постанови у виконавчому провадженні щодо відсутності у заявника майна, яке підпадає під стягнення за борги,
  • інші обставини, які підтверджують неможливість виконання грошових зобов’язань чи здійснення звичайних поточних платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Торговельну марку збанкрутілого сервісу доставки Rocket продали на аукціоні: хто за скільки купив
  • Українські аграрії прогнозують хвилю банкрутств: що повинна зробити держава
  • У банка, де працювали Ющенко і зять Тимошенко, відібрали ліцензію: подробиці від НБУ
  • Кредитори "Ельдорадо" виступають за банкрутство мережі: в чому причина

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *