Отримати ліцензії на продаж алкоголю, тютюну та пального може стати простіше: що відомо

Міжвідомча робоча група (МРГ) з дерегуляції радить спростити процедури отримання ліцензій для виробників і продавців алкоголю, тютюну та пального.

Про це повідомило Міністерство економіки України.

Пропозиції Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції щодо спрощення процедур отримання ліцензій для виробників і продавців алкоголю, тютюну та пального включають наступні пункти:

  • Спрощення та цифровізація процедури отримання ліцензій на виробництво тютюнових виробів, різних видів спирту та алкогольних напоїв, а також виробництво, оптову та роздрібну торгівлю пальним. Це означає перенесення процесу подачі заявок та обробки документів у електронний формат, що дозволить зменшити бюрократичні перешкоди та прискорити процес видачі ліцензій.

  • Автоматичне, без розгляду податківцями, видавання ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю тютюновими виробами та алкоголем, а також зберігання пального. Це означає, що якщо підприємство відповідає усім необхідним критеріям та має право на отримання ліцензії, то процедура видачі буде здійснюватись автоматично, без додаткового втручання з боку органів.

  • Врахування ризиків нелегальної торгівлі та незаконних ліцензій. При спрощенні процедур видачі ліцензій також будуть враховані ризики незаконної діяльності та шахрайства, щоб запобігти можливим зловживанням і зберегти контроль над обігом зазначених продуктів.

  • Додаткове опрацювання доцільності складання актів виконаних робіт для підприємців, зокрема, у міжнародних контактах. Метою цього заходу є зменшення адміністративного тягаря для підприємців, адаптація до сучасних стандартів та врегулювання практик, які можуть бути застарілими чи перешкоджати ефективному веденню бізнесу в міжнародному контексті. 

Загалом МРГ переглянула 45 регуляторних інструментів і вирішила оптимізувати 30 з них. Міжвідомча робоча група також звертається до підприємців з проханням надати свої пропозиції та коментарі щодо спрощення чи скасування ліцензій та дозволів, щоб врахувати практичний досвід та потреби бізнес-спільноти в процесі дерегуляції.

Продаж алкоголю та тютюну в Україні

В липні стало відомо, що Міністерство економіки і торгівлі України розробило новий проєкт, який може змінити ціни на алкогольні напої. Згідно з цим проєктом, вартість деяких видів алкоголю може підвищитися. Наприклад, ціни на звичайні вина можуть збільшитися на 62%, а на ігристі вина та газовані винні напої – на 28%.

Раніше інформатор повідомляв, що детінізація тютюнову ринку збільшується. Надходження з акцизу зростає. Народний обранець Ярослав Железняк відзвітувався про роботу тимчасової слідчої комісії. Це може призвести до збільшення вартості сигарет.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *