Рада не встигне поновити податкові перевірки бізнесу з 1 жовтня в Україні – нардеп

Верховна рада не встигне до 1 жовтня ухвалити законопроєкт Кабміну про повернення перевірок бізнесу з цієї дати. Необхідно буде два читання. Це означає, що процес затягнеться. 

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, навіть до листопада законопроєкт прийняти нереально. 

“Якщо зайти на картку урядового законопроєкту № 10016 скасування мораторію на проведення перевірок з 1 жовтня, то можна побачити що тільки 7 вересня він був розписаний на комітети. Тобто від вчора рахується 14 днів на внесення альтернативних законів. Тобто, що не дає можливості навіть теоретично його навіть починати розглядати у вересні, до 1 жовтня. І це тягне потребу змінювати дату та текст, друге читання”, – наголосив Железняк. 

Урядовий законопроєкт № 10016 відправили на розгляд комітету лише 7 вересня, його не встигнуть прийняти до 1 жовтня

Урядовий законопроєкт № 10016 відправили на розгляд комітету лише 7 вересня, його не встигнуть прийняти до 1 жовтня

До жовтня парламент навіть і якби хотів, не міг почати розгляд цього закону. Плюс, навіть коли почне – буде необхідно два читання. А це означає, що і до листопада його прийняти нереально.

“Креативний варіант скоротити строки подачі альтернативних та за основу та в цілому, але вірогідність такого сценарію….ну приблизно на рівні отримання Тищенком “Нобеля” по економіці. В цілому голосів не те що 226, а 150 в такому вигляді немає… у майже всіх депутатів позиція, що “раз проблема створена Ростіком (заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, – ред.)то і нехай він зараз з ОП її сам вирішує, а не на депутатів перекладає”, – вказав Железняк.

За його словами, вся ця історія з поверненням перевірок виникла через “банальне бажання Шурми кинути МВФ”. А також попіаритись як захисник бізнесу.

Не вийшло, довелося вносити зі значно (‼️) гіршим текстом законопроєкт про повернення перевірок до наступного перегляду програми з МВФ (1 жовтня)….і як ви прочитали тільки що і з цим поверненням вони вже МВФ повторно кинули теж”, – додав Железняк. 

За даними “Економічної правди”, після втручання в процес розгляду законопроєкту №8401 Шурми, депутати без погодження з МВФ замінили текст проєкту, який був розроблений на виконання меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Перша редакція законопроєкту передбачала часткове повернення податкових перевірок бізнесу під час війни. Законопроєкт №8401 Верховна рада ухвалила в цілому 30 червня. 26 липня законопроєкт підписав президент України.

Кабмін схвалив повернення податкових перевірок

5 вересня Уряд ухвалив проєкт Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок”. Зокрема, документом пропонується внести зміни до Податкового кодексу та ЗУ “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування”, якими передбачається, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення документальних (планових та позапланових) перевірок, проведення яких було заборонено до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України. Вони відбуватимуться за наявності безпечних умов для їх проведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Гетманцев та Железняк внесли законопроєкт про збільшення оподаткування банків. Що це означає для українців?
  • Данило Гетманцев “впливав та впливає на діяльність податкової, незалежно від керівника”: міністр фінансів Сергій Марченко
  • В Україні відновили довоєнну систему оподаткування: що варто знати
  • Гарні мрії мера Маріуполя Бойченка про відродження міста та дивні витрати маріупольської міськради

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *