Виплати для ВПО в жовтні: кому повернуть гроші, а кому – скасують допомогу

З жовтня в Україні багатьом українцям повернуть виплати для Вимушено переміщених осіб. Це стосується громадян, яким раніше зупинили виплати через помилку. Стало відомо, кого торкнуться ці зміни.

Йдеться про громадян, яким скасували виплати помилково. Зокрема, це українці, які за реєстрами РАЦСів помилково вважали померлими. Також виплати від держави повернуть тим, хто вже повернувся до України з-за кордону, але дані виявилися не зафіксованими.

Слід зазначити, що в Україні також змінили дати надання виплат. Тепер грошова допомога від держави надходитиме на рахунки Вимушено переміщених осіб 15 та 28 числа кожного місяця. Водночас варто зауважити, що наразі в Міністерстві соціальної політики ще не казали про те, чи будуть зміни для переселенців з листопада.

Грошова допомога для Вимушено переміщених осіб становить 2 тисячі гривень на дорослу особу, а також 3 тисячі гривень на дитину або особу з інвалідністю. Водночас у такій допомозі можуть відмовити через певні причини. Зокрема, у вересні 2023 року скасували ці виплати громадянам, які:

  • придбали новий транспортний засіб для власних потреб (з року випуску якого минуло менш ніж 5 років);
  • придбали на суму понад 100 тисяч земельну ділянку, квартиру, будинок (крім житла, отриманого коштом державного чи місцевого бюджету);
  • мають на депозитному банківському рахунку кошти у загальній сумі понад 100 тисяч гривень;
    придбали іноземну валюту (окрім валюти, отриманої від благодійних організацій), а також банківських металів на загальну суму понад 100 тисяч гривень;
  • мають у власності житло, що розташоване на інших територіях де не ведуться активні бої, якщо таке житло має площу понад 13,65 квадратного метра на одного члена сім’ї;
  • перебували за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих документально підтверджених причин (до обґрунтованих причин належать службові відрядження, стажування, медичні обстеження, догляд за хворою дитиною тощо);
  • повернулися до свого попереднього місця проживання;
  • відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колаборацію.

Соціальні виплати в Україні

Раніше в Міністерстві соціальної політики розповіли про майбутні зміни в державних виплатах для українців. За словами заступниці міністерки соціальної політики Дарії Марчак, зокрема, буде запроваджена накопичувальна система пенсій. Законопроєкт уже розроблено: ця реформа, вважає Марчак, дозволить здійснювати громадянам додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість. 

“Також передбачається переформатувати державну соціальну допомогу малозабезпеченим громадянам у гарантовану базову соціальну допомогу, яка надаватиметься найуразливішим верствам населення та виступатиме основним засобом для подолання бідності. Розмір такої допомоги визначатиметься як різниця між сукупним розміром базової величини для всіх членів сім’ї та середньомісячним розміром доходу сім’ї”, – додала заступниця міністерки соціальної політики. 

Також повідомлялося, що Хто з пенсіонерів може отримати виплати наперед: пояснення Кабміну (informator.ua)https://informator.ua/uk/hto-z-pensioneriv-mozhe-otrimati-viplati-napered-poyasnennya-kabminu. Це стосується громадян, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання. Для отримання виплат за шість місяців наперед потрібно звертатися до Пенсійного фонду України. Для цього також необхідно надати підтвердження про зняття реєстрації з місця проживання в Україні та документи, які підтверджують переїзд за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Зарплати в ЄС: де платять найбільше та найменше і скільки можуть заробляти українці
  • В Дії зʼявилась послуга для вкладників банків-банкрутів: як повернути гроші за лічені дні
  • В Мінсоцполітики розповіли, як найближчим часом зміняться державні виплати для українців
  • У Кабміні повідомили, кому з українців, які виїхали за кордон, припинять виплати

Источник

No votes yet.
Please wait...

Один коментар

  1. Я хочу выразить благодарность Марии за ее удивительные способности гадалки и помощь, которую она оказала моей дочери Софии. Наша семья переживала трудные времена из-за разрыва отношений между Софией и ее мужем Михаилом. Мы были отчаянными и не знали, как вернуть счастье в наш дом.

    Мария не только проявила невероятную интуицию, но и внимательно выслушала наши проблемы. Ее гадание было точным и вдохновляющим. Она предсказала, что есть надежда на воссоединение и дала нам советы, как действовать.

    Благодаря Марии и ее мудрым советам, моя дочь София смогла найти в себе силы и решимость, чтобы восстановить отношения с Михаилом. Сейчас они счастливы вместе, и наш дом снова наполнился любовью и гармонией.

    Я искренне благодарна Марии за ее помощь и рекомендую ее всем, кто ищет поддержку и направление в сложных ситуациях. Ее дар удивителен, и ее теплое отношение к клиентам делает процесс еще более ценным. Спасибо вам, Мария, за ваше волшебство и доброту!
    Телефон (вайбер) хорошей гадалки Марии +380976592407

    No votes yet.
    Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *