У Міненерго розповіли, де в Україні немає світла 8 вересня

Станом на 8 вересня на Донеччині через обстріли окупантів вимикалося чотири повітряні лінії електропередачі, що призвело до знеструмлення більше ніж 5 тисяч абонентів. У Сумській області в результаті ранкового ракетного обстрілу відключено близько 100 споживачів. Також без світла частина жителів у Запорізькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Про це повідомили в Міненерго. У Кіровоградській області через пошкодження вимикалася повітряна лінія 330 кВ. Лінію заживили в автоматичному режимі, відключень споживачів при цьому не було. У Тернопільській області з технологічних причин вимикалася повітряна лінія 110 кВ, що призвело до знеструмлення 5 підстанцій 110 кВ та відключення світла у 49 тисяч споживачів. Лінію повернуто в роботу, споживачі заживлені.

“Генерація електроенергії покриває споживання. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної”, – йдеться у повідомленні. 

У Херсоні за минулу добу, 7 вересня, частково добудували мережі 6 кВ та трансформаторну підстанцію, щоб повернути світло майже 800 споживачам у кількох багатоповерхівках. У місті залишаються знеструмленими близько 8 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

У ставку-охолоджувачі ЗАЕС фіксується незначне зниження рівня води. Наразі він становить 16,01 метри. Цього достатньо для забезпечення потреб станції. За минулу добу, 7 вересня, експорт до Словаччини склав 4 664 МВт-год, до Молдови – 1 903 МВт-год. Імпорт відсутній.

Що робити, якщо зникло світло через перевантаження 

Якщо у вас зникло світло через перевантаження, вимкніть усі енерговитратні прилади й увімкніть “автомат”. Якщо світло продовжує вибивати, зверніться до електрика. Адже якщо сталася аварія і проблема всередині будинку, то це питання має вирішувати відповідальний за внутрішньобудинкову мережу (управляюча компанія, ОСББ, власник). Не намагайтеся здійснити ремонт самостійно, це небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Блекаут на три доби: чи готові Київстар, Vodafone та lifecell до відключень світла
  • Підготовка до блекаутів: українцям показали перші графіки відключень світла
  • Минулого року ППО було менше: у Reuters розповіли, як Україна готується до зимових атак рф
  • Гарні мрії мера Маріуполя Бойченка про відродження міста та дивні витрати маріупольської міськради

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *