Українці можуть розрахувати розмір майбутньої пенсії – як це зробити

Українці можуть самостійно порахувати свою пенсію. Зокрема, розрахувати, якими будуть виплати в майбутньому. Про це розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

На своїй сторінці в соціальній мережі вона написала, що коли люди порахують свої пенсії – то вони точно зрозуміють, що потрібні зміни для пенсійної системи. Міністерка соціальної політики нагадала, що розрахувати розмір майбутньої пенсії можна на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Як це зробити:

  • Перейти за посиланням на портал електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • Авторизуватися (це можна зробити за допомогою Кваліфікованого електронного підпису, “Дія. Підпис” або BankID;
  • Обрати розділ “Портал персональних послуг”;
  • Обрати функцію “Пенсійний калькулятор” (вся інформація туди підтягнеться автоматично).

Оксана Жолнович зазначила, що українці можуть легко вплинути на розмір своєї пенсії. Зокрема, на порталі ПФУ в особистому кабінеті можна в кілька кліків доплатити страхові внески (таким чином, страховий стаж буде трохи більшим – а відповідно збільшиться й розмір пенсії).

Для того, щоб допомогти рідним отримувати більший розмір пенсії, можна сплатити страхові внески за них. Це називається “меценатська пенсія”. Такі сервіси, зазначила міністерка соціальної політики, в Україні успішно працюють і будуть розвиватися й надалі. Таким чином, громадяни зможуть самостійно інвестувати в своє майбутнє.

“Один із важливих інструментів, який дозволить отримувати гідну пенсію українцям – це пенсійна реформа. І ми над нею активно працюємо”, – зазначила Оксана Жолнович.

Пенсія в Україні

Раніше також розповідалося, що через порталі електронних послуг Пенсійного фонду України можна перевірити, чи нараховується вам страховий стаж. Адже для його нарахування потрібно, щоб роботодавець сплачував Єдиний соціальний внесок за працівника. Тепер це можна перевірити в особистому кабінеті на порталі ПФУ в розділі “Мій страховий стаж”. Проте експерти попереджають, що  там лише той страховий стаж, який був набутий з 2004 року. Якщо ж йдеться про стаж, набутий до 2004 року, то його підтверджують Трудовою книжкою або довідками з попереднього місця роботи.

Також повідомлялося, що тепер українці, які перебувають на території Польщі, можуть отримувати свої пенсії. Для цього потрібно подати Заяву до Укрпошти. Це можна зробити, заповнивши електронну форму на сайті Укрпошти або заповнивши її у паперовому вигляді за зразком та надіславши на адресу Укрпошти (вул.Хрещатик, 22, м.Київ, 01001, Україна з приміткою на конверті «пенсія переказом»). Після обробки заяви буде міжнародний  поштовий переказ буде доставлений отримувачу у місяці, наступному за тим, в якому була надіслана заява. Важливо, що переказ буде одразу в злотих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як відновити втрачене чи пошкоджене пенсійне посвідчення – покрокова інструкція
  • Пенсія у зв’язку з втратою годувальника: на які виплати можуть розраховувати родичі
  • Які надбавки можуть отримати пенсіонери – в ПФУ пояснили, як збільшити виплати
  • Чому можуть відмовити у призначенні пільгової пенсії – відповідь адвокатки

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *