Ціни на малину в Україні різко знизилися

На другий тиждень липня 2023 року в Україні різко знизилися ціни на малину. Садівники озвучують вартість на ягоду в діапазоні 35-60 гривень за кілограм. У середньому це на 27% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Про це пише інформаційно-аналітичне продовольчого ринку EastFruit.

“На сьогоднішній день малина в Україні вже коштує в середньому на 60% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року”, – повідомили аналітики.

Головною причиною зниження цін є стрімке збільшення пропозиції малини на ринку. При цьому попит на цю ягоду залишається стабільним. Також на ціни впливає те, що більшість фермерів вже відмовляються від збирання малини. Адже закупівельні ціни на ягоду впали до 35 грн/кг на свіжому ринку, а на заморожування ягоду купують в діапазоні 17 грн / кг.

Через зниження цін українські садівники взагалі втрачають інтерес до вирощування малини. Вони пояснюють це тим, що ціна не покриває навіть витрат на збирання малини. Якщо ситуація з темпами збуту малини не покращиться, то негативні цінові тенденції в даному сегменті переважатимуть і надалі.

Користь від малини

Малина – це смачна і корисна ягода, яка має багато вітамінів і мінералів. Вона багата на антиоксиданти, які допомагають захистити організм від пошкоджень, викликаних вільними радикалами. Малина також містить фітонутрієнти, які мають протизапальні та антибактеріальні властивості.

Корисні властивості малини для здоров’я:

  • Покращує імунітет. Малина багата на вітамін C, який є важливим для імунної системи. Вітамін C допомагає організму виробляти білки, які допомагають боротися з інфекціями.
  • Знижує ризик серцево-судинних захворювань. Малина містить антиоксиданти, які допомагають захистити серце від пошкоджень, викликаних вільними радикалами. Антиоксиданти також допомагають знизити рівень холестерину та артеріального тиску, що є факторами ризику серцево-судинних захворювань.
  • Поліпшує настрій. Малина містить вітаміни групи B, які необхідні для здоров’я нервової системи. Вітаміни групи B допомагають покращити настрій, знизити стрес і тривогу.
  • Знижує ризик раку. Малина містить фітонутрієнти, які мають протиракові властивості. Наприклад, елагова кислота, яка міститься в малині, може допомогти запобігти росту ракових клітин.
  • Покращує травлення. Малина містить клітковину, яка необхідна для здоров’я травної системи. Клітковина допомагає регулювати травлення, покращувати перистальтику кишківника та запобігати запорам.
  • Зміцнює кістки. Малина містить кальцій, магній і фосфор, які є важливими для здоров’я кісток. Ці мінерали допомагають запобігти остеопорозу та іншим захворюванням кісток.
  • Покращує зір. Малина містить лютеїн і зеаксантин, які є каротиноидами, що допомагають захистити очі від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням. Лютеїн і зеаксантин також допомагають покращити зір у сутінках.

Нещодавно Інформатор розповідав, чим корисні смородина, аґрус та малина та інші ягоди. Зокрема, черешня не тільки смачна, а й дуже корисна для організму, при цьому має зовсім невисоку калорійність і з неї можна приготувати смачнющий джем.

Раніше Інформатор також повідомляв, як змінилися ціни на продукти борщового набору у 2023 році. Окрім цього, ми писали, що за червень в Україні зросли ціни на харчові продукти та безалкогольні напої.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *