Клієнт monobank хотів заробити на купівлі акцій, та зазнав збитків: у банку пояснили, чому це сталося

На сайті відгуків про роботу банків клієнт monobank поскаржився на збитки, яких зазнав в результаті купівлі та продажу акцій через додаток. Представник monobank пояснив, чому це сталося.

“10 лютого 2022 року, були куплені мною 2 акції, за ціною 419,44 дол. за акцію. 5 липня 2023 я був проінформований, що більше в Моноінвесті не можна робити купівлюпродаж і що акції потрібно продати. Я продав 2 акції по 402,09 дол. за штуку. Тобто у мене вийшов збиток 34,7 дол. Тепер, коли я хочу вивести гроші на картку, мене інформують, що мені потрібно сплатити податок з ПРИБУТКУ, у сумі 31,69 дол. На моє запитання, про який прибутки може йтися, мені відповіли, що за цей час КУРС ДОЛАРА виріс, і це вважається у мій дохід, з якого я маю сплатити податок державі. Є два нюанси: 

  • Акції можна було купити, ТІЛЬКИ ЗА ДОЛАРИ, я свої, готівкові долари поклав на картку, а з них уже купив. Гривня ніяк не брала участі в угоді, причому тут взагалі курс гривня-долар, незрозуміло
  • Цієї інформації немає ніде, ні на сайті, ні в додатку, ні в моєму договорі. Більше того, у прикладах про оплату податку з прибутку немає інформації за курс валют. Про такі речі потрібно інформувати заздалегідь, я б ніколи не купував акції, якби знав, що при падінні гривні, я втрачу гроші.

Я вважаю, що це є обман клієнта. Це приблизно якби я відкрив депозит у доларах, і з нього довелося б платити податок, бо долар виріс”, – написав клієнт.

Представник банку відповів наступне: Методологія закладена Податковим кодексом України (170.2.2 ПКУ), і відповідно до неї ми маємо рахувати. При розрахунку фінансового результату і відповідно прибутку до уваги беруться:

  • Ціна придбання в валюті й курс валюти до гривні на дату купівлі акцій;
  • Ціна продажу в валюті й курс у валюті до гривні на дату продажі акцій;
  • Розмір сплачених комісій.

Як раніше повідомляв Інформатор, на сайті відгуків про роботу банків клієнт Monobank поскаржився на те, що при оплаті замовлень доставки через Bolt-їжа карткою Monobank доводиться переплачувати за конвертацію валют попри те, що оплата відбувається у гривнях, а доставка здійснюється на території України. Представник Monobank пояснив, чому так відбувається.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *