У клієнта Ощадбанку під виглядом Є-допомоги викрали 174 тисячі гривень: чи допоміг суд повернути кошти

У чоловіка з картки Ощадбанку зникло 174 тисячі гривень. Клієнт звернувся до відділення фінустанову, де заявили, що кошти викрали невідомі. Він вимагає повернути їх. 

Як йдеться у рішенні Голосіївського районного суду Києва, Ощадбанк видав чоловіку картку “пенсійна”. Як працівнику МВС за період користування на картці накопичились кошти в сумі 194 197 гривень. На ній був встановлений ліміт на зняття готівки на добу 5 тисяч гривень. Кредитку він не отримував. 29 жовтня 2022 року чоловік помітив, що з його рахунку зникли гроші. Після звернення до відділення банку стало відомо, що коштами в сумі 174 тисяч гривень заволоділи невідомі. 

Розгляд справи 

Суд з’ясував, що 29.10.2022 року через Ukr Kyiv mobile banking здійснили перекази коштів в сумі 49 тисяч гривень, 60 тисяч гривень, 65 тисяч гривень. Операції проведено коректно з використанням інтернет-ресурсу з введенням усіх необхідних реквізитів платіжної картки (ПІН-кодів для одноразової операції), З-D Secure – паролів, які відомі лише чоловіку. При цьому він особисто повідомив банк, що 29.10.2022 року йому на телефон прийшло повідомлення про отримання Є-допомоги. Перейшовши за посиланням його перевели на сайт Ощад 24, де попросили ввести чотири цифри картки Ощадбанку і після чого списали кошти.

“Банк не мав юридичної чи практичної змоги повернути кошти на рахунок клієнта та не несе відповідальності за здійснення ним операції. Перерахунок коштів у сумі 174 тисяч гривень відбувся саме через необдумані дії власника карти”, – зазначили у суді. 

Рішення суду 

У задоволенні позову чоловіка до акціонерного товариства “Державний ощадний банк України” відмовили. Клієнту фінустанови не повернуть 174 тисячі гривень. 

“У відповідача відсутній обов’язок з повернення позивачу списаних коштів за транзакціями, проведеними 29.10.2022 року. У даній справі встановлено, що є ознаки кримінального порушення з боку третіх осіб, і ці питання мають розглядатися в рамках кримінального провадження, яке внесено до ЄДРСР за заявою позивача, під час розгляду якого і мають розглянути питання щодо відновлення його порушених прав”, – наголосили у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Ощадбанк дозволив клієнтам знімати готівку за кордоном без комісії – кому саме
  • Клієнт Ощадбанку під час продажу панелі для автомобіля на OLX втратив понад 60 тисяч гривень: яким було рішення суду
  • Чоловік взяв в Ощадбанку 60 тисяч грн позики. Кредит гасив щомісячно, але борг не зменшувався: яким було рішення суду
  • Жінка вимагає від ПриватБанку повернути 21 тисячу гривень, вкрадену шахраями: що вирішив суд

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *